Сенници – всички типове според тяхното предназначение

Предлагаме следните категории сенници: вертикални, прибиращи се и сгъваеми.

Вертикални сеннициВертикалните сенници съчетават в себе си чист дизайн и заоблена или правоъгълна форма в зависимост от екстериорните черти на вашата фасада. Това са касетъчни сенници с предпазна кутия за плата и въжета от неръждаема стомана, по които се плъзгат елегантни водачи. Към тях има опцията за управление както с мотор и дистанционно така и ръчно с манивела. Предлагаме два модела – T-line и Т-sguare, които се различават само по формата на кутията, в която се прибира плата. Вертикалният тип сенник задържа плата опънат благодарение на специална магнитна система наречена Magnetic Lock System. В случай на лек бриз, магнитната сила задържа долната част на плата, а при по-силен вятър я връща отново в затворено положение. Това устройство използва своята магнитна сила, за да придържа подвижната част близо до неподвижната, чрез уникална патентована система с изключително стилен дизайн. Всеки един вертикален сенник позволява автоматично управление при слънце и вятър и има възможност за моторизирано управление.

Прибиращи се сеннициПрибиращите се касетъчни сенници или още известни като балконски сенници със странични водачи са изработени от алуминиева рамка и метални елементи с UV-устойчиво епоксидно прахово покритие. Прибиращите се модели прилягат идеално на всеки вид балкон или прозорец в зависимост от модела и изискванията за засенчване. P-70 ще прилегне плътно по контура на вашата тераса, като с помощта на двете рамена можете да изнесете и промените ъгъла на наклона на плата колкото е нужно над парапета.

P-75 е модел, който позволява максимално прикриване на балкон или прозорец, в зависимост от плата, с който ще се съчетае с него. Този модел може да ви предпази максимално от проникване на слънчеви лъчи.

Ако искате да придадете естетика и стил на вашата сграда и в същото време да се предпазите от слънцето през деня, а вечер лесно да съберете вашия сенник, за да се насладите максимално на гледката, то тогава най подходящ би бил модел P-80 .

Опита и практиката показват учудващо добри резултати след монтажа на продукта VERANDA. Температурата и разходите за охлаждане на помещенията под стъклените покриви значително намаляват през лятото, а при събрано положение на сенника остава чара и топлината на зимната градина през зимата. VERANDA е продукт, който е със специално предназначение и се използва за покриване и предпазване от слънцето, на зимни градини и стъклени покриви. Система от прикрити в конструкцията въжета го прави лесно подвижен в почти хоризонтално положение при покриви с малък наклон. Препоръчва се задвижване с мотор и дистанционно, предлага се огромен избор от акрилни тъкани или Block out PVC платове.

Сгъваеми сеннициСгъваемите сенници или още известни като тип “кошница” могат да се изработят под различна овална форма и при различни размери в ширина и издаденост.

SELENE и GRADO са единствено решение при предпазване от слънце и дъжд на сводести прозорци и арки.

ELBA е предназначена за прозорци и веранди с триъгълна и скосена форма, а CAPRI и DEKAR придават чар с овалната извивка в предната си част на прозорци и тераси с правилна форма.

Модел ISCHIA се отличава от другите с възможността за покриване на максимални размери 700/200 см. в един модул, което понякога го прави фаворит при наличие на по-специални изисквания.