Видове сенници според тяхното предназначение

Вертикални сенници

Вижте повече

Вертикалните сенници съчетават в себе си чист дизайн и заоблена или правоъгълна форма в зависимост от екстериорните черти на вашата фасада. Това са касетъчни сенници с предпазна кутия за плата и въжета от неръждаема стомана, по които се плъзгат елегантни водачи. Към тях има опцията за управление както с мотор и дистанционно така и ръчно с манивела.

Предлагаме два модела – T-line и Т-sguare, които се различават само по формата на кутията, в която се прибира плата. Вертикалният тип сенник задържа плата опънат благодарение на специална магнитна система наречена Magnetic Lock System. В случай на лек бриз, магнитната сила задържа долната част на плата, а при по-силен вятър я връща отново в затворено положение. Това устройство използва своята магнитна сила, за да придържа подвижната част близо до неподвижната, чрез уникална патентована система с изключително стилен дизайн. Всеки един вертикален сенник позволява автоматично управление при слънце и вятър и има възможност за моторизирано управление.

Прибиращите се сенници или още известни като балконски сенници със странични водачи са изработени от алуминиева рамка и метални елементи с UV-устойчиво епоксидно прахово покритие. Прибиращите се модели прилягат идеално на всеки вид балкон или прозорец в зависимост от модела и изискванията за засенчване. P-70 ще прилегне плътно по контура на вашата тераса, като с помощта на двете рамена можете да изнесете и промените ъгъла на наклона на плата колкото е нужно над парапета.

P-75 е модел, който позволява максимално прикриване на балкон или прозорец, в зависимост от плата, с който ще се съчетае с него. Този модел може да ви предпази максимално от проникване на слънчеви лъчи.

Ако искате да придадете естетика и стил на вашата сграда и в същото време да се предпазите от слънцето през деня, а вечер лесно да съберете вашия сенник, за да се насладите максимално на гледката, то тогава най подходящ би бил модел P-80 .

Опита и практиката показват учудващо добри резултати след монтажа на продукта VERANDA. Температурата и разходите за охлаждане на помещенията под стъклените покриви значително намаляват през лятото, а при събрано положение на сенника остава чара и топлината на зимната градина през зимата. VERANDA е продукт, който е със специално предназначение и се използва за покриване и предпазване от слънцето, на зимни градини и стъклени покриви. Система от прикрити в конструкцията въжета го прави лесно подвижен в почти хоризонтално положение при покриви с малък наклон. Препоръчва се задвижване с мотор и дистанционно, предлага се огромен избор от акрилни тъкани или Block out PVC платове.

Прибиращи се сенници

Вижте повече

Сгъваеми сенници

Вижте повече

Сгъваемите сенници или още известни като тип “кошница” могат да се изработят под различна овална форма и при различни размери в ширина и издаденост.

SELENE и GRADO са единствено решение при предпазване от слънце и дъжд на сводести прозорци и арки.

ELBA е предназначена за прозорци и веранди с триъгълна и скосена форма, а CAPRI и DEKAR придават чар с овалната извивка в предната си част на прозорци и тераси с правилна форма.

Модел ISCHIA се отличава от другите с възможността за покриване на максимални размери 700/200 см. в един модул, което понякога го прави фаворит при наличие на по-специални изисквания.