Сенници – всички типове според тяхното предназначение

Предлагаме следните категории сенници: вертикални сенници , прибиращи се и сгъваеми сенници.

 

Вертикални сеннициВертикалните сенници съчетават в себе си чист дизайн и заоблена или правоъгълна форма в зависимост от екстериорните черти на вашата фасада. Това са касетъчни сенници с предпазна кутия за плата и въжета от неръждаема стомана, по които се плъзгат елегантни водачи. Към тях има опцията за управление както с мотор и дистанционно  така и ръчно с манивела.Предлагаме два модела – T-line и Т-sguare, които се различават само по формата на кутията, в която се прибира плата.Вертикалните сенници задържат плата опънат благодарение  на специална магнитна система наречена Magnetic Lock System. В случай на лек бриз, магнитната сила задържа долната част на плата, а при по-силен вятър я връща отново в затворено положение.Това устройство използва своята магнитна сила, за да придържа подвижната част близо до неподвижната, чрез уникална патентована система с изключително стилен дизайн. Всеки един вертикален сенник позволява автоматично управление при слънце и вятър и има възможност за моторизирано управление.

 

Прибиращи се сеннициПрибиращите се касетъчни сенници или балконски сенници  със странични водачи са изработени от алуминиева рамка и метални елементи с UV-устойчиво епоксидно прахово покритие. Прибиращите се  сенници прилягат идеално на всеки вид балкон или прозорец в зависимост от модела и изискванията за засенчване. P- 70 ще прилегне плътно по контура на вашата тераса, като с помоща на двете рамена можете да изнесете и промените ъгъла на  наклона на плата колкото е нужно над парапета.

P-75 е модел ,който позволява максимално прикриване на балкон или призорец , в зависимост от плата, с който ще се съчетае с него . Сенника може да ви предпази максимално от проникване на слънчеви лъчи.

Ако искате да придадете естетика и стил на вашата сграда и всъщото време да се предпазите от слънцето през деня ,а вечер лесно да съберете вашия сенник,  за да се насладите максимално на гледката, то тогава най подходящ би бил сенник P-80 .

 

Опита и практиката показват учудващо добри резултати  след монтажа на продукта VERANDA Температурата и разходите за охлаждане на помещенията под стъклените покриви значително намаляват през лятото , а при събрано положение на сенника остава  чара и топлината на зимната градина през зимата.VERANDA е продукт, който е със специално предназначение и се използва за покриване и предпазване от слънцето, на зимни градини и стъклени покриви.Система от прикрити в конструкцията въжета  го прави лесно подвижен в почти хоризонтано положение при покриви с малък наклон.Препоръчва се задвижване с мотор и дистанционно , предлага се огромен избор от акрилни тъкани или Block out PVC платове.

 

Сгъваеми сеннициСгъваемите сенници или сенници тип “кошница”  могат да се изработят под различна овална форма и при различни размери в ширина и издаденост.SELENE и GRADO са единствено решение при предпазване от слънце и дъжд на сводести прозорци и арки.ELBA е предназначена за прозорци и веранди с триъгълна и скосена форма , а CAPRI и DEKAR придават чар с овалната извивка в предната си част  на прозорци и тераси с правилна форма.Модел ISCHIA се отличава от другите с възможноста за покриване на максимални размери  700/200 см. в един модул ,което понякога го прави фаворит при наличие на по-специални изисквания.